zaterdag 19 januari 2013

Makkelijke zaterdag

Het is zo'n zaterdag, waarop ik het heel druk heb gehad maar eigenlijk weinig heb gedaan. Maar het was wel heel gezellig. En dat is ook belangrijk!
Om toch een gezonde maaltijd op tafel te toveren, besloot ik mijn makkelijke, gezonde en snelle courgettesoep te maken. Altijd een succes voor alle partijen: voor de eters en voor de maker.

Courgettesoep


Ingrediënten:
1 el olijfolie
1 ui*, gesnipperd
2 courgettes*, in blokken gesneden
1 liter groentebouillon (ik maak dat van Marigold bouillonpoeder, te koop bij De Tuinen)
1 bakje Philadelphia bieslook of zoiets van een ander merk
* bij voorkeur biologisch

Bereidingswijze:
• Verhit de olie in een soeppan. Niet te heet laten worden, omdat anders de ui gaat verbranden en je gebruikt geen koekenpan dus dat is niet handig.
• Voeg de ui toe en laat op een laag tot middelmatig vuurtje de ui glazig worden.
• Voeg de blokjes courgette toe en laat nog ca. 5 minuten meefruiten.
• De bouillon toevoegen en het geheel 10 minuten laten koken.
• Daarna de roomkaas toevoegen en laten smelten in de soep.
• Tenslotte de soep pureren met een staafmixer of in een blender.

Eet smakelijk! Wij vinden het lekker om het te eten met stokbrood en kruidenboter, maar elk mooi brood is een goede combinatie met deze zachte, romige soep.

Geen opmerkingen: