Vandaag komt het goed, want de bonen zullen een mooie stevigheid aan de soep geven. Aardappel kan ook wel om die reden toegevoegd worden aan soep, maar ik heb zin in een bonenbasis. Ook ligt er nog in de koelkast een restje van de kaassaus van de Pasta Party. Toen bleef ook een stukje Gorgonzola over en een half bolletje Mozzarella.
Courgette-bonensoep
1 el olijfolie
1 prei, in stukjes gesneden
2 courgettes, in blokjes gesneden
1 blik Flageoletbonen (of witte bonen)
4 tl Marigold bouillonpoeder
500 ml kokend water
2 laurierblaadjes
restantje kazensaus
restje Gorgonzola
restje Mozzarella
Bereidingswijze:
• Snij eerst de gewassen groenten in stukjes
• Verhit 1 el olijfolie in een soeppan. Zorg dat de olie niet te heet wordt.
• Voeg de prei toe en roerbak tot de prei zacht wordt.
• Voeg dan de courgette toe en roer nog even door.
• Roer de bouillonpoeder door de groente en voeg de bonen toe.
• Giet zoveel water toe als nodig is om alles net onder water te zetten.
• Breng opnieuw aan de kook en laat nog ca. 10 minuten zachtjes koken.
• Haal de laurierblaadjes uit de soep.
• Voeg de saus en kaas toe en laat even smelten.
• Pureer de soep zoveel als je lekker vindt.
Lekker met geroosterd volkorenbrood! Geniet ervan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten