maandag 18 februari 2013

Penne met sperzieboontjes en tonijnsaus

De eerste dag van onze vakantie hebben we heel rustig doorgebracht. Hoewel... toch nog een wekker zetten vanmorgen want alle kinderen moesten naar de orthodontist vanmorgen vroeg. En je kan van pubers niet verwachten dat ze uit zichzelf wakker worden haha.
Voordeel hiervan was dat we toch op tijd weer thuis waren en nog een hele dag te gaan hadden. De meiden moesten hun kamer opruimen. En ik heb ook nog her en der wat losse klusjes gedaan. Daarna hebben we geluncht.
Vanmiddag met mijn jongste een nieuw hamstertje gekocht. Haar hamster was helaas overleden dit weekend en die hebben we begraven in de tuin. Groot verdriet natuurlijk, maar het is ook mooi om te leren dat de dood niet eng is en dat een lichaam dan wat hard wordt en koud. Met liefde begraven dus. We zetten er nog een vergeet-me-nietje op. Zo duurt het leven van een hamster niet zo lang als bij ons, maar ook het rouwen om de dood van je hamster niet zo lang.

Penne met sperzieboontjes en tonijnsaus

Ingrediënten:
300 gr Penne van Kamut
500 gr biologische sperzieboontjes, afgehaald en gebroken in "penne-formaat"
2 blikjes lijngevangen tonijn
1 grote rode ui
1 pakje sojaroom van Provamel
1 el olijfolie
1 1/2 tl bouillonpoeder van Marigold
1/2 tl cayennepeper
zwarte peper van de molen

Bereidingswijze:
• Kook de pasta volgens de verpakking gaar in heel ruim water met veel zout. Voeg de laatste 7 minuten de sperzieboontjes toe.
• Ondertussen in een koekenpan, wokpan de olijfolie verhitten. Voeg de ui toe en draai het vuur zacht tot middelmatig. Smoor de ui gaar en glazig in ca. 5 minuten. Lekker rustig aan, zodat de ui niet bruint.
• Voeg aan de ui het bouillonpoeder, de zwarte peper en de cayennepeper toe.
• Roer de tonijn door het uimengsel en laat door en door warm worden.
• Tenslotte voeg je de sojaroom toe en mengt alles goed.
• Schep de pasta met sperzieboontjes op een bord en daar bovenop de tonijnsaus. Evt. nog garneren met verse peterselie (als je die in huis hebt).

Geniet van dit gezonde en verantwoorde maal!

Geen opmerkingen: