zaterdag 2 februari 2013

Geur van Afrika

De geur van Afrika. Daar kan ik soms zo naar verlangen. Afgelopen week heeft het koken met meer specerijen die geur-herinnering weer boven gebracht. Daarom vandaag een gerecht dat alles in zich heeft om je in gedachten in Afrika te brengen.

Viscurry uit Tanzania

Ingrediënten:
600 gr Tilapiafilet of een andere stevige witvis (Victoriabaars bijv.)
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 groene paprika
1 blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten
1 blik kokosmelk
1 scheut piri-pirisaus (Wereldwinkel) naar smaak (of een rode peper, gesnipperd meebakken met de ui)
1 el Vis Masala of Garam Masala met extra Turmeric
2 maal 2 el olijfolie
zeezout

gemalen zwarte peper naar smaak
verse koriander of platte peterselie voor garnering

Bereidingswijze:
• Snij de vis in grove stukken.
• Pel de ui en snipper in wat grotere stukken dan je gewend bent.
• Paprika snijden in gelijke stukken als de ui.
• Verhit de olie in een wokpan (of braadpan).
• Bak de vis bruin in de olie en haal die uit de pan. Zet de vis apart voor later gebruik.
• Voeg de overige olie toe aan de pan en verhit deze.
• Fruit de ui hierin lichtbruin. Draai het vuur wat lager.
• Voeg paprika en knoflook toe en laat dit op matig vuur zachtjes fruiten. Pas op want knoflook verbrandt snel.
• Voeg de specerijen toe en roer alles goed door.
• Als de specerijen gaan geuren mag de tomatenpuree erbij. Laat die even meebakken.
• Voeg nu de gepelde tomaten, de vis en de kokosmelk toe.
• Maak af met de piri-pirisaus naar smaak.
• Breng het geheel aan de kook, draai dan het vuur heel laag en laat het geheel een halfuurtje minimaal sudderen.

Het lekkerst is het om de saus een dag tevoren te maken.
Serveren met geurige rijst. Geniet van de geur van Afrika!



Geen opmerkingen: