Ontbijten doen we wel altijd gezamenlijk en aan tafel. Ook in het weekend! 's Avonds een vent, 's morgens een vent, roep ik altijd. Oftewel als je 's avonds laat naar bed bent gegaan is dat geen reden om 's morgens niet op een redelijk tijdstip op te staan. Meestal op zondag is dat ontbijt pas om 10 uur dus reden te klagen hebben ze niet echt. Maar voor ons gezin zijn het hele waardevolle momenten samen.
Dus totaal anders dan gepland aten we vandaag:
Geroosterde vergeten groente
Ingrediënten:
1 middelmaat pastinaak
2 raapjes
1 rode puntpaprika
1 groene paprika
1 grote rode ui
2 el olijfolie
1 el provençaalse kruiden
zeezout (Maldon)
Bereidingswijze:
• Verwarm de oven voor op 200°.
• Snijd alle groente in min of meer gelijke stukken of stukjes.
• Doe de groente in een ovenschaal en schud of roer alles met de olijfolie, kruiden en zout naar smaak.
• Plaats de ovenschaal in de oven gedurende ca. 30-40 minuten.
Zelf heb ik ondertussen volkoren pasta gekookt. Voor 2 kinderen Gegrilde stukjes van Tivall gebakken en voor 1 kind en mezelf kastanjechampignons gebakken en een plak Halloumi (grillkaas).
Die ouderwetse, vergeten groenten zijn onterecht vergeten en verdienen het om weer herinnerd te worden. Ik zal ze nooit meer vergeten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten