donderdag 16 augustus 2012

De stad in

Vanmiddag met mijn dochter de stad in geweest. Ik wilde die lekkere olijfolie kopen die ik altijd gebruik en in literflessen wordt verkocht. Erg goede smaak/prijsverhouding: € 7,95 per liter. Maar ik moet er wel speciaal voor naar de stad dus de brandstofkosten komen er nog bij...
Dus maar gelijk de lekkere biologische margarine gekocht die ook niet bij ons in het dorp te krijgen is. En Demeter eitjes en verse snijbiet. Heerlijk zo'n biologische supermarkt!
Omdat we er toch waren zijn we samen even echt de stad ingelopen. Het is warm en dus leek een ijsje heel vanzelfsprekend. Luxe maar oh zo lekker!
In de stad was een grote kermis met fantastische attracties. Een ervan vond J. zo leuk dat ik bijna had gezegd dat ze er wel in mocht, maar net op tijd bedachten we samen dat iets leuk vinden nog niet betekent dat het gekocht moet worden. Dus ook in dit geval hebben we genoten van het kijken naar mensen in die attractie in plaats van even kort er zelf in gaan tegen een (te) hoge prijs. Het was gezellig samen en met de benodigde boodschappen en de nasmaak van een voortreffelijk ijsje zijn we weer naar huis gegaan om te koken.
Ik heb nog nooit gekookt met snijbiet, maar die regenboogkleuren zijn zo aantrekkelijk dat ik het niet kon laten liggen. En maar € 1,25 voor een bos dus helemaal passend in mijn consumindergedrag. Op internet kwam ik een leuke website tegen www.snijbiet.nl en daar vond ik een lekker recept voor pastasaus met snijbiet. Het smaakte verrassend lekker en zelfs de kinderen vonden dat, terwijl die meestal hun neus optrekken over iets dat ze niet kennen.
Volgend jaar wil ik een moestuintje opzetten op het dak van mijn schuur. Dat ligt prima in de zon en is ongebruikte ruimte. Een vierkantemetertuin wil ik starten of misschien wel twee. Zulke bakken maken en een ladder om op het dak te komen zijn de eerste klusjes deze winter. Leuk ook om met mijn puberzoon te doen! Vanaf maart of zo zaaien, poten en verspenen en natuurlijk onkruid wieden en vogels verschrikken. Het lijkt me een prima bezigheid met een hopelijk goede opbrengst van de moestuin. Als bijkomend voordeel hoop ik dat de hitte die in de zomer zich ophoopt in de schuur wegblijft door de bakken aarde op het dak en het vocht dat automatisch daardoor vastgehouden wordt. Wel een project waar ik zowel tegenop zie als naar uitkijk, want waar begin ik in hemelsnaam aan? Het is veel makkelijker om gewoon bij het supertje op de hoek mijn groente te kopen of op de markt, maar al dat werk en dan kan ik het misschien niet eens! Gelukkig heb ik nog even om erover na te denken en het goed voor te bereiden.

Geen opmerkingen: